O NAMA  /  ZANIMLJIVOSTI  /  REFERENCE  /  PROJEKTI VIDEO  /  KATALOZI
POČETNA KONTAKTI
INTERIJER
EKSTERIJERI
SPECIJALNI PROIZVODI
MATERIJALI
topkaustik akustična obloga

 

 

Topakustik ploče

Topakustik je sistem zidnih obloga namijenjen za prigušivanje i disipaciju zvuka, koji svojim dizajnom obogačuje izgled interijera te poboljšava zvučnu sliku unutar prostora u koje je apliciran.

Područje primjene Topakustik panela, bez obzira ugrađuje li se na zid ili na strop, obuhvaća vrlo širok raspon prostora, kao što su kongresne dvorane, koncertne dvorane, restorani, predavaonice, kino-dvorane, sobe za sastanke, glazbene slušaonice i slično.
 

Za maksimalnu učinkovitost Topakustik panela u oblikovanju zvučne slike određenog prostora potrebno je, u suradnji sa stručnjakom za akustiku, odabrati pravilan raspored, količinu i perforaciju samih panela.
 

Unatoč tome, za manje zahtjevne projekte, moguće je postaviti slijedeće opće smjernice za upotrebu:
 

• za kontrolu zvuka srednjeg frekvencijskog područja (govor) i eleminaciju pozadinske buke dovoljno je postaviti Topakustik panele na omega profile bez dodatne izolacije uz minimalni zračni međuprostor između zida i panela.
 

• za kontrolu zvuka visokog frekvencijskog područja (violina) potrebno je između Topakustik panela i zida aplicirati kamenu ili staklenu vunu.
 

• za kontrolu zvuka niskog frekvencijskog područja (bubnjevi) najbolji efekti se postižu ugradnjom Topakustik panela kao spuštenog stropa na elasičnom ovjesu koji apsorbira vibracije.
 

Osim navedenog, Topakustik se može koristiti i za eliminaciju jeke i polujeke izvedbom nepravilnih oblika na zidovima.
 

Topakustik paneli izrađeni su od MDF-a s malim udjelom formaldehida, klase E1, lica oplemenjenog melaminskom folijom u jednom od četiri standardna dekora. Naličje je oplemenjeno ravnotežnom folijom i pokriveno crnim filcom debljine 0,25 mm, čija je uloga pospješivanje disperzije zvučnih valova, sprječavanje prolaska prašine te eliminacija vidljivosti podloge kroz perforaciju.

Fotogalerija
topkaustik zidna obloga
topakustik panel
topakustik zidna obloga
topakustik zidna oboga
topkaustik akustična obloga
topkaustik zidna obloga
topkaustik zidna obloga
Dokumenti (PDF)

topkaustik brošura - en


topakustik tehničke informacije


topakustik instalacija panela