O NAMA  /  ZANIMLJIVOSTI  /  REFERENCE  /  PROJEKTI VIDEO  /  KATALOZI
POČETNA KONTAKTI
INTERIJER
EKSTERIJERI
SPECIJALNI PROIZVODI
MATERIJALI
texluce panel

 

 

Texluce ploče

Texluce paneli, kao spoj tradicionalnog i modernog materijala u obliku drveta i akrila predstavljaju profinjen i ekskluzivan element za uređenje interijera. Kombinacijom tih dvaju materijala uklapa se u najširi raspon dizajnerskih rješenja.

Svoju primjenu Texluce paneli nalaze u izradi dijelova namještaja i elemenata interijera. Tako se od njega mogu izraditi prednjice namještaja, ploče stolova, sobna vrata, pregradne stijene, gazišta za stepenice i sl. Svoju estetsku funkciju najbolje ispunjava u uvjetima koji dozvoljavaju prolazak svjetla kroz akril.

Konstrukcija panela sastoji se od uzdužno spojenih letvica od masivnog drveta naizmjenično ljepljenih s trakama od prozirnog akrila. Smjer pružanja masivnih letvica i traka od akrila je uzdužno u odnosu na panel.

Širina masivnih letvica je 20mm, a akrilne (PMMA) trake ≈ 5mm. Ljepilo je klase D3, a emisija formaldehida u skladu s klasom E1.

Dimenzije panela su 3050x1220mm, a debljine 26, 32 i 42mm. Sve debljine moguće je koristiti u konstruktivne svrhe. Specifična težina panela je 700 - 850 kg/m3, ovisno o vrsti drveta.

Texluce paneli se isporučuju u sirovom, nebrušenom stanju sa sadržajem vlage u drvetu 8 - 10%. Mehanički se mogu obrađivati vidia-alatima za obradu drveta sa posvećenom pozornošću prema izbjegavanju vibracija i tupih alata kako bi se izbjegle mikropukotine. Panele je potrebno brusiti i lakirati, pri čemu je brušenje prema uputama proizvođača najbitnije za održanje visoke transpa-rentnosti akrila. Lakiranje se smije provoditi samo lakovima na bazi vode, buduči da bilo kakva druga otapala kemijski reagiraju s akrilom te uzrokuju pukotine. Poželjno je , osim toga, provjeriti preporuke proizvođača laka za rad s pojedinim vrstama drveta.

Obzirom na karakteristike materijala, poželjno je tokom eksploatacije izbjegavati izlaganje elemenata od Texluce panela direktnim izvorima topline, kao što su grijača tijela, reflektori, intenzivno sunčevo svijetlo i slično. Ovisno o uvjetima u kojima se koristi Texluce, tijekom vremena moguća je promjena boje drvenih letvica, što je prirodna osobina materijala.

Fotogalerija
texluce panel
texluce pult