O NAMA  /  ZANIMLJIVOSTI  /  REFERENCE  /  PROJEKTI VIDEO  /  KATALOZI
POČETNA KONTAKTI
INTERIJER
EKSTERIJERI
SPECIJALNI PROIZVODI
MATERIJALI

Reference

Pogledajte našu referentnu listu

Vrste objekata:

Odaberite vrstu objekta za prikaz i
flitriranje referenci:

Materijali:

Odaberite vrstu materijala za prikaz
i flitriranje referenci:

 

 

 

BIOcentar Borongaj

Inkubacijski centar za bio-znanosti i komercijalizaciju tehnologije – BIOCentar


BIOCentar je smješten u sklopu istočnog kampusa Sveučilišta u Zagrebu (lokacija bivše vojarne Borongaj), ali će kao nacionalni resurs razviti mrežu zainteresiranih partnera i regionalne kontaktne točke na području čitave Hrvatske. 
 
BIOCentar je zamišljen kao aktivni čimbenik u osiguravanju produktivnog odnosa između temeljnih i primijenjenih znanstvenih istraživanja i gospodarstva, tehnologijske infrastrukture i novih bio-tehnologijskih tvrtki u procesu razvoja novih proizvoda. Na toj osnovi definirani su njegova vizija, misija, operativni profil i ciljevi.
 
Cilj ovog projekta je osposobiti tematski inkubator koji će moći ponuditi neophodnu infrastrukturu i usluge za razvoj start-up kompanija iz područja bio-znanosti, jednog od prioritetnih i najpropulzivnijih područja ulaganja koje je ključno za gospodarski razvoj naše zemlje te daljnju izgradnju ekonomije utemeljene na znanju.
BIOCentar tako ima za cilj, povezivanjem znanosti i poslovanja u tekućoj tehnološkoj revoluciji, pridonijeti industrijskoj konkurentnosti sektora visoke dodane vrijednosti u hrvatskom gospodarstvu i nastanku novih, na znanju utemeljenih, poduzeća.
 
Namjera je izgraditi centar u kojem će se na jednom mjestu moći iznajmljivati laboratoriji, vrhunska potrebna oprema i ostale potrebne prostorije. Na istom mjestu će biti moguće dobiti potrebne savjete za razvoj tvrtke iz područja bio-znanosti. Ovdje će se spajati znanstvene grupe i industrije s ciljem komercijalizacije tehnologije. Također će se puno ulagati u edukaciju kako bi se tvrtke iz područja biotehnologije i prirodnih znanosti razvile te postale konkurentne na tržištu. Osim svega navedenog, BIOCentar ima zadaću uspostaviti i mrežu relevantnih institucija, kompanija i pojedinaca u Hrvatskoj koji su direktno i indirektno povezani s bio-znanostima.
 
Ukupna investicija u projekt BIOCentra iznosi 18.823.995,70 €

 

Materijali korišteni prilikom izrade:

  • 0085 NT 12mm - brisoleji
  • cinčani čelik - konstrukcija
  • 0080 FH 13mm - pult
  • 0085 bijeli kern - pult
SIŽE PROJEKTI izradili su i postavili kompletnu konstrukciju od cinčanog čelika na koju su se montirali brisoleji kao fasadni element zaštite od sunca. Glavni pult je izrađen od bijelog kerna u kombinaciji sa crnim compactom. 
Fotogalerija