O NAMA  /  ZANIMLJIVOSTI  /  REFERENCE  /  PROJEKTI VIDEO  /  KATALOZI
POČETNA KONTAKTI
INTERIJER
EKSTERIJERI
SPECIJALNI PROIZVODI
MATERIJALI

Reference

Pogledajte našu referentnu listu

Vrste objekata:

Odaberite vrstu objekta za prikaz i
flitriranje referenci:

Materijali:

Odaberite vrstu materijala za prikaz
i flitriranje referenci:

 

 

 

Bienale Venecija

Instalacija autora Vinka Penezića i Krešimira Rogine bila je predstavljena na 11. venecijanskom Bijenalu arhitekture 2008. s temom Out There: Architecture Beyond Building (Tamo, arhitektura onkraj građenja) u kustoskoj koncepciji Aarona Betskyja, kao jedna od vizija koja potiče arhitektonsko mišljenje.
TKO SE BOJI VUKA JOŠ U DIGITALNOJ ERI? je instalacija zamišljena kao  „post-disciplinarni habitat" koja  uvodi tri temeljna načela služeći se trima serijama elemenata smještenih na podlozi u obliku šahovske ploče, koji se  mogu preslagivati u različite obitavališne konstelacije.
 
Prvi niz jedinica arhitekturu pretpostavlja kao ZAKLON ( Klasično - Zaleđena glazba), s klasično konstruiranim tvorevinama koje pružaju zaštitu, privatnost i izdvojenost.
 
Drugi niz jedinica arhitekturu pretpostavlja kao OKOLNOST (Mehaničko - Stroj za obitavanje), a sastoji se od integriranih, mehaničkih dijelova opreme za kondicioniranje života, „paketa životnog standarda" koji osposobljuju „dobro ugođene okoliše".
 
Treći niz jedinica arhitekturu pretpostavlja kao MEDIJ (Digitalno - Stanje umreženosti), a riječ je o digitalno kontroliranim vlaknima koja djeluju kao sučelje između korisnika i okoliša.
 
Čitav je koncept osmišljen na tragu projekta „Towards a 24-hour economic living toy" Cedrica Pricea u kojem on preispituje „sposobnost obogaćivanja mogućih i poželjnih obrazaca aktivnosti za sve obitavaoce, po kojima će biti ocjenjena njihova ekonomska kao i socialna održivost", no sada prilagođen digitalnoj eri.
 
Instalacija TKO SE BOJI VUKA JOŠ U DIGITALNOJ ERI? spaja jezik suvremene vizualne umjetnosti i arhitekture na inovativan način, te će nakon zapaženog izlaganja na venecijanskom Bijenalu arhitekture, značajno obogatiti fundus Muzeja suvremene umjetnosti.
Fotogalerija